Як на старих фото: у Львові заклали великий яблуневий сад

Як на старих фото: у Львові заклали великий яблуневий сад. Фото: Олександра Сладкова/Фейсбук.

У Львові заклали великий яблуневий сад. У майбутньому гуляти між фруктовими деревами, робити тут фотосесії та ласувати яблуками зможуть усі охочі. Місце для саду обрали не випадкове. Заклали його саме там, де вже колись був яблуневий сад. Читайте всі новини Львова

Новий яблуневий сад заклали у Львові під час акції «Озеленення України». Ініціатори заходу називають це "відновленням". Кажуть, що понад 70 років тому на південному схилі в парку 700-річчя Львова був саме такий, тільки старший, який уже плодоносив.

«Коли я побачила карту Львова 1947 року, розглядаючи, що там було в цьому районі, я побачила рівні ряди дерев. Але яким було моє здивування, коли переможці громадського бюджету з проєктом парку 700-річчя сказали, що це місце належить до парку і що там ще збереглося з 10 яблунь, і кілька з них досі живі», – розповіла начальниця управління екології та природних ресурсів Львівської міськради Олександра Сладкова.

За її словами, ці кілька яблунь на старовинній мапі показали масштаб яблуневого саду, що дозволило посадити нові дерева на такій же відстані. Кілька старих яблунь зберегли.

Раніше VG Львів писав про те, активісти з Urbanideas пропонують засадити бузком проспект Свободи у Львові. Впевнені, якби досадити бузків різних сортів, кольорів і різного рівня пухнастості вздовж центральної частини проспекту Свободи, вздовж травників, біля вже старезних кущів, що хиляться, але вперто тримаються і квітнуть щовесни, Львів став би казковим і неймовірно бузковим.

 

Последние новости