Студенти створили сайт із сезонним меню українці під час Голодомору 1932-33 років. Студенти Української академії лідерства реалізують проект "Вуличний ресторан "Непораховані з 1932", аби якомога більше людей дізналися про Голодомор та злочини радянської влади.
На новоствореному сайті представлені рецепти восьми страв: Трав'яники, Палянички, Хлібці, Коржик, суп "Бур'ян", Затеруха, Хліб, Товченики, Буряк. Деякі з них можна було готували лише у певну пору року, адже інгредієнти не завжди були доступними. Так, трав’яники – випечені хлібці з натертої трави, замішаної на гарячій воді з додаванням насіння льону, готували лише навесні або влітку. А коржик – перетерту на борошно кору дуба, подрібнене коріння очерету і лободи, – взимку, коли було особливо сутужно. Біля кожної страви є її ціна, але це ціна не в грошах. Ціна – врятовані життя.
Біля кожної такої страви є відео зі спогадами тих, хто пережив Голодомор, які записав сайт Ukraїner.
Проект «Голодомор: мозаїка історії» створений спільно Ukraїner та Музеєм Голодомору за підтримки Українського культурного фонду та вже реалізуваний в Ізраїлі, Бельгії та Україні.
Нагадаємо, 28 листопада в Україні вшановуватимуть пам’ять жертв Голодомору та політичних репресій.
Додамо, що у 2019 році, у день 86-х роковин Голодомору, жертвами якого стали мільйони невинних українців, у центрі Львова студенти імітували масову смерть.