Встановлять дзвіницю: незаконну забудову у Шевченківському гаю знесуть

Незаконне будівництво каплиці у Шевченківському гаю знесуть. Фото музею

Незаконне будівництво каплиці на території Музею архітектури та побуту імені Климентія Шептицького знесуть. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

Як повідомив під час брифінгу 13 січня заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко, Львівська міська рада створила робочу групу, яка вивчала питання будівництва на території музею, пише zaxid.net.

«Вчора відбулося засідання робочої групи. За результатом інформації, яку ми отримали на засіданні, прийнято рішення щодо цих питань. Це будівництво яке здійснювалося без належних документів. Воно буде демонтоване силами та коштами тих, хто його здійснював», – повідомив Москаленко.

Водночас, робоча група підтримала ініціативу колективу музею про перевезення у Шевченківський гай старовинної дзвіниці з села Тухля, що на Бойківщині. Дзвіницю після перевезення відреставрують і встановлять на місці незаконного будівництва.

Нагадаємо, на території Шевченківського гаю представники Свято-Іванівської Лаври УГКЦ почали спорудження нової каплиці без дозволів. До грудня там встигли скончтруювати дерев'яний каркас каплиці. Втім, колектив музею вважає, що замість нової каплиці сюди потрібно перевезти старовинну дзвіницю із села Тухля, що на Бойківщині.

Последние новости