З оборотом 1,7 мільярда: у Львові викрили конвертаційний центр

У Львові викрили конвертаційний центр з оборотом близько 1,7 мільярдів. Фото: Львівська прокуратура

У Львові викрили конвертаційний центр з оборотом близько 1,7 мільярда гривень. Ця сума набігла за період 2019-2020 років. Читайте новини Львова на VG Львів.

Як повідомили 15 березня у Львівській обласній прокуратурі, низка пов'язаних підприємств проводили імпортні операції з придбання продовольчих товарів й формували податковий кредит. При цьому вони купували товари за готівку, яку не відображали у податковому та бухгалтерському обліках.

Згодом ці підприємства підробляли фінансово-господарську документацію, відображали «безтоварну» реалізацію ввезеного товару та формували податковий кредит для «ризикових» бізнесменів.

Правоохоронці провели обшуки у 5 офісах підприємств, що входили до конвертаційного центру. Під час обшуків вилучили 5 мільйонів гривень необлікованої готівки, 102 печатки, техніку та «чорнову бухгалтерію».

Підприємцям загрожує штраф від 255 тисяч гривень до 425 тисяч гривень із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років із конфіскацією майна.

Последние новости