Віскі з бочки: у сільській хаті біля Львова виявили підпільну гуральню

У сільській хаті біля Львова виявили підпільну гуральню. Фото: znaj.ua (умовне)

На Львівщині правоохоронці викрили цех із виготовлення контрафактної лікеро-горілчаної продукції, вживання якої могло завдати шкоду здоров’ю. На місці вилучили майже 4,5 тонни спирту та готівку – майже 700 тис. грн у гривневому еквіваленті.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

«За даними досудового слідства, організували оборудку кілька мешканців області. В будинку одного із зловмисників, ділки налагодили кустарне виробництво необлікованої продукції. Як сировину вони використовували спирт та спиртосуміші сумнівної якості. Товар комерсанти реалізовували через роздрібні торговельні мережі Львівщини», - повідомили у пресслужбі Служби безпеки України у Львівській області 15 березня.

Правоохоронці провели обшуки в оселях фігурантів справи. Вилучили майже 4,5 тонни спирту на загальну суму понад 300 тисяч гривень та записи чорнової бухгалтерії, яка підтверджує протиправну діяльність. Також вилучили майже 700 тисяч гривень готівкою.

Розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, з метою використання при продажу товарів, збуту, а також збут незаконно виготовлених, одержаних чи підроблених марок акцизного податку) та ч. 1 ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України.

Триває слідство для встановлення всіх осіб, причетних до протиправного механізму.

Нагадаємо, на початку березня на Львівщині правоохоронці викрили цех із виготовлення фальсифікованого алкоголю. Орієнтовна вартість напоїв, вилучених зі складу, становить один мільйон гривень.

Последние новости