Коронавірусне: Львівщина перейшла у червоний рівень епіднебезпеки

Коронавірусне: Львівщина перейшла у червоний рівень епіднебезпеки. Фото: Shutterstock

Сьогодні, 23 березня, Львівщина перевищила показники Міністерства охорони здоров’я, за якими визначають регіони зі значним поширенням коронавірусу. Читайте новини Львова та Львівщини на VG Львів. 

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

«Львівська область перейшла у червоний рівень епіднебезпеки. Причин може бути кілька, але ми увійшли в третю хвилю коронавірусу. По всіх країні розповсюджений британський штам вірусу», – повідомив на брифінгу міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Він зазначив, що цей вірус набагато агресивніший, швидше передається і має важчий перебіг.

«Вірус частіше вражає молодих людей – якщо раніше госпіталізовували людей старших за 60 років, то зараз почастішали пацієнти віком 30-40 років і трохи старші. Також вірус став утричі заразніший. У штаму короткий інкубаційний період – 1-3 дні. Безсимптомного перебігу майже не фіксують. Найчастіше, крім органів дихання вірус почав вражати слизові, нирки, печінку, центрально-нервову систему», – додав він.

Втім, те, що Львівщина перейшла у червоний рівень епіднебезпекице ще не означає, що область автоматично опинилася в червоній зоні. Адже рівні епідеміологічної небезпеки в регіонах встановлює не МОЗ, а державна комісія техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Поки що ця комісія не засідала, тож Львівщина офіційно надалі перебуває в помаранчевій зоні.

Последние новости