Що там буде: замість військового містечка у Львові створять діловий квартал

Що там буде: замість військового містечка у Львові створять діловий квартал. Фото: unsplash.com (умовне).

Замість військового містечка у Львові створять діловий квартал. Відповідне рішення прийняв виконавчий комітет Львівської міської ради на засіданні 2 квітня. Невдовзі мерія  оголосить архітектурний конкурс на проект трансформації території позаду церкви Святої Анни.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

Йдеться про територію колишнього військового містечка №7 площею понад 7 гектарів, обмеженої вулицями Городоцькою, Тараса Шевченка та Ярослава Мудрого. Зараз на цій ділянці розташовані закинуті будівлі, що належать Міністерству оборони.

Замість військового містечка за церквою Святої Анни у Львові планують збудувати конгрес-хол, кілька музеїв, адміністративну будівлю мерії та облаштувати паркінг.

Як повідомив керівник управління архітектури та урбаністики Львівської міської ради Антон Коломєйцев, пропонується цінну історичну забудову зберегти, а натомість на території, яка не використовується, сформувати велику зелену зону, новий парк у центрі міста, громадські простори і наситити її важливими функціями, як конгрес-хол, музейний комплекс.

"Тут запропоновано кілька музеїв, а також наситити діловою, адміністративною функцією це квартал», – зазначив Антон Коломєйцев.

Окрім того, у цьому ареалі планується будівництво паркінгу на 1500-2000 місць.

За словами Антона Коломєйцева, до напрацювання проекту трансформації території військового містечка залучатимуть іноземних архітекторів.

 

Последние новости