У Державній службі України з питань безпечності харчових продуктів розповіли, які продукти найчастіше підробляли у І кварталі 2021 року. Так, лідерами серед фальсифікатів є молоко та молочні продукти, а особливо вершкове масло.
«Наявність жирів немолочного походження – найпоширеніше порушення при виробництві вершкового масла. На другому місці за типом порушень – невідповідність маркування», - йдеться в повідомленні.
Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.
З початку 2021 року фахівці Держпродспоживслужби провели 85 планових та 2908 позапланових перевірки. В результаті вилучили з обігу більше 31 тонни продуктів. Найбільше вилучено:
- молока та молочних продуктів (понад 6 тонн);
- риби (4,7 тонн);
- м’яса птиці (3,3 тонни);
- м’яса та м’ясопродуктів (більше 2 тонн).
Цього року служба прийняла 49 рішень про призупинення обігу харчових продуктів. До правоохоронних органів передано 11 справ. Виписали штрафів на більше 1,6 мільйонів гривень.
Нагадаємо, у Львівській області у лютому 2021 року зросли ціни на продукти харчування. Особливо стрімко подорожчали курячі яйця. Про це повідомили львівські статистики.