Соромно бути кандидатом наук: львівський викладач спалив диплом через дисертацію Киви

Львівський викладач спалив диплом через дисертацію Киви. Фото: Олександр Ябчанка

Науковець зі Львова Олександр Ябчанка спалив свій документ про наукове звання. Таким вчинком викладач висловив свій протест через захист дисертації Іллі Киви. Про це науковець написав на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

Не забудьте подписаться на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

«3 квітня 2014 року мені присудили науковий ступінь кандидата медичних наук. Сьогодні Ілля Кива захистив кандидатську дисертацію. Комісія з 13 членів одноголосно проголосувала «За». Зважаючи на це, мені надалі соромно називатись кандидатом наук. Це звання остаточно дискредитовано», – написав Олександр Ябчанка.

У своєму зверненні Олександр Ябчанка просить вважати свій вчинок офіційною заявою з вимогою позбавити його наукового ступеня кандидата медичних наук.

«Закликаю інших кандидатів та докторів наук вчинити аналогічно і не йти на компроміси із совістю. Лише так у нас може з’явитись шанс на науку, за яку нам не буде соромно перед нашими нащадками», – підсумував він.

Зазначимо, за даними видання «Українська правда, 26 квітня народний депутат від «Опозиційної платформи – За життя» Ілля Кива захистив кандидатську дисертацію із державного управління. Члени атестаційної комісії одностайно проголосували за надання нардепу ступеня «кандидата наук».

Последние новости