З будиночком садівника: у парку «Залізна вода» створять публічний простір

Фото: unsplash.com.

У львівському парку «Залізна вода» розпочали створення публічного простору за концепцією Urban Gardening. Активності розпочалися з толоки біля руїн теплиць колишнього міського розсадника. Спільними зусиллями зібрали з півсотні мішків склобою та сміття, підготували перші грядки, впорядкували рослинність та розчистити під’їзну дорогу. У такий спосіб прагнуть популяризувати міське садівництво та городництво.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

«Досить часто жителі міста не знають, яку цінність становлять власноруч вирощені фрукти та овочі. Завдяки цьому простору, в основу якого закладено ідеї Urban Gardening та спільнотворення, ми прагнемо наочно показати увесь процес екологічного вирощування продукції і популяризувати дбайливе ставлення до ресурсів», – зазначають ініціатори.

Локацію для облаштування простору обрано не випадково, адже це місце пов’язане із діяльністю відомого львівського садівника Арнольда Рерінга. Ще близько 20 років тому там функціонував міський розсадник. Є будиночок садівника, є залишки колись прекрасних рослин, що здичавіли в теплицях та на території.

Посівний календар на травень: що робити в останній весняний місяць

 

Последние новости