Під Львовом виявили невідомий тунель: фото, відео

Під Львовом виявили невідомий тунель.

На глибині 40 метрів під Львовом дігери виявили невідомий тунель. Мандрівники у спеціальному спорядженні спустилися у тунель, опублікувавши згодом відповідні фото та відео. Читайте найцікавіші новини Львова

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

Цей тунель йде з вулиці Наукової через Левандівку до проспекту Чорновола.

Старт був на вулиці Брюховицькій неподалік фанерного заводу. Спочатку дослідники пішли проти течії у бік вулиці Шевченка. Діаметр тунелю чотири метри, довжина – більше десяти кілометрів. Теоретично ним міг би курсувати колісний транспорт, але зараз там тече вода. Та й сам тунель напіваварійний. Побачене вражає.

"Відкриваємо звичайний каналізаційний люк і відчуваємо себе наче на даху дев’ятиповерхівки. Наші потужні ліхтарі ледве досвічують до дна. Змійкою вниз іде стара іржава драбина. Це і є спуск в щитовий колектор Львова. Мало хто знає, але під такими вулицями як Наукова, Виговського, Ряшівська, Левандівська, Брюховицька та Варшавська глибоко під землею прокладене справжнє «водяне метро». Тільки от транспорт тут чомусь не ходить", – розповів львівський дослідник, засновник проекту Explorer Lviv Андрій Риштун.

"Ми спустились на сорок метрів під землю щоб попасти в тунель, де ніхто з дігерів ще не був. Цей тунель йде з вулиці Наукової через Левандівку до проспекту Чорновола. Ходять чутки про його стратегічне призначення для непомітного перекидання військ", – розповів Андрій Риштун.

Нагадаємо, що під час будівництва у Львові виявили підземні ходи. На несподівану знахідку натрапили будівельники на проспекті Чорновола. Втім, відомо це стало не від них, і навіть не від забудовника, а від уважної львів'янки, яка опублікувала фото у Гарячій лінії міста. 

Последние новости