На території львівської Цитаделі розпочалося масштабне будівництво: що там буде

На території львівської Цитаделі розпочалося масштабне будівництво: що там буде. Фото: Ukraїner/twitter (умовне).

На території львівської Цитаделі розпочалося масштабне будівництво. Оборонну вежу казарми Цитаделі перетворять на офісно-мистецький центр. Читайте найцікавіші новини Львова

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

Будівельні роботи у закинутій квадратній оборонній вежі, що на вулиці Грабовського, 11А у Львові розпочалися у травні. Їх мають завершити до кінця 2022 року. Триповерхова будівля з червоної цегли є частиною казарми оборонного комплексу Цитадель. Вежу планують реставрувати та провести ремонтні роботи всередині. Тут розмістять офіси та мистецький центр, пише Zaxid.net.

Нагадаємо, що львівська цитадель була зведена у 1850—1856 роках. Цитадель складається з чотирьох веж-бастіонів і триповерхової будівлі казарми. Під час Другої світової війни у цитаделі був концентраційний табір для військовополонених «Stalag 328». Після розпаду СРСР усі будівлі фортифікаційного комплексу передали компанії «Електрон». У 90-х та 2000-х роках «Електрон» перепродав частину корпусів, деякі будівлі досі перебувають у власності компанії. У 2007 році вежу-бастіон №2 переобладнали у п'ятизірковий готель з рестораном «Citadel Inn». У приміщеннях казарм Цитаделі розташований банк, гуртівня та офіси.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



 
 

Последние новости