Знай наших: львів’янин переплив протоку Ла-Манш

Львів’янин Віталій Ступак проплив протоку Ла-Манш. Фото: міськради

Львів’янин Віталій Ступак проплив протоку Ла-Манш за 14,5 годин. Він став одним із небагатьох українців, яким вдалося підкорити одну з найскладніших дистанцій в світі. Читайте новини Львова на VG Львів.

Як повідомили у пресслужбі Львівської міської ради, спортсмен-аматор успішно подолав щонайменше 35 миль (56 кілометрів) відкритої води за 14,5 годин. Заплив тривав з 8:30 до 23:04 за британським часом.

Заплив через Ла-Манш вважається одним із найскладніших завдань у світі. Для того, щоб заплив був офіційно визнаним, спортсменам дозволяється використовувати лише окуляри, шапку, затискач для носа та беруші. Спортсмени перепливають відрізок між Англією і Францією у найвужчій його ділянці, що становить близько 33 кілометри, однак сильна течія може суттєво збільшити цю дистанцію, а відсутність гідрокостюму додатково ускладнює це завдання.

Віталію 44 роки, він спортсмен-аматор, тріатлоніст, фінішер Ironman, дворазовий підкорювач 27-кілометрового марафонського запливу на острові Орта в Італії, срібний чемпіон запливу в Каламаті, Греція (30 кілометрів), учасник першого в Україні пентамарафону (50 кілометрів) у 2020 році та фінішер Legendary swim (33 кілометри) у 2020 році. Батько трьох дітей, економіст-бухгалтер за освітою, Віталій вже близько 20 років працює спортивним масажистом.

Нагадаємо, човен, який змайстрував львів’янин Мирон Гуменецький, перетнув Атлантичний океан. Він фінішував першим на трансатлантичних перегонах веслярських човнів.

Последние новости