Легендарна львівська "Пиріжкова" на Словацького, де готують і продають смачнющі пиріжки вже понад 60 років, переклала своє меню арабською мовою. Це один із небагатьох закладів у Львові, де стравопис опубліковано мовою гостей із арабський країн, і точно перша пиріжкова в Україні, де таке зробили. Все, як кажуть, для зручності клієнта! Тепер туристи з Саудівської Аравії матимуть можливість ласувати легендарними львівськими пиріжками.
Халяльного м'ясця захотілося: у львівському парку іноземці зарізали козу і засмажили на багатті
“Пиріжкова на Словацького завжди в тренді”, — йдеться у повідомленні Павла Маковецького, який першим опублікував фото з цінами пиріжків, написаними арабською мовою, з "Пиріжкової" на Словацького у Львові.
Зазначимо, що пиріжки у "Пиріжковій" на Словацького готують за фірмовими рецептами, які передаються із покоління в покоління. У цьому і є головний секрет її популярності серед львів'ян протягом уже понад пів століття. Основна рецептура тут так ж, як і раніше, збільшився лише асортимент хлібобулочних виробів. Загалом у меню понад 20 видів страв: пиріжки з капустою, картоплею і грибами, із зеленою цибулею і яйцем, маком, корицею, чорною смородиною, яблуками. Окрім того, є фірмові ватрушки, булки з кремом, сосискою, котлетою.
Нагадаємо, що за перші два літні місяці Україну відвідали майже 30 тисяч туристів із арабських країн. Найчастіше туристи з арабських країн відпочивають у Львові два дні, ще чотири-п'ять — у Карпатах. Львову нині катастрофічно бракує екскурсоводів, які знають арабську мову. А ще – халяльного м'яса (спеціальний стандарт для м’яса, який передбачає одразу кілька вимог – від забою до реалізації).