Дивом врятована від радянських куль: у Львові виставлять унікальну ікону

У Львові виставлять унікальну ікону. Фото: osbm-kyiv.com.ua

Впродовж тижня, 20-28 вересня, у храмі Святого Климентія папи, що на вулиці Чупринки 70 у Львові, перебуватиме ікона Матері Божої Неустанної Помочі. Усіх запрошують до спільних молитов на Божественних Літургіях, Молебнях, Акафістах та Дев'ятниці. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

Як повідомили на Facebook-сторінці храму, ікону виставлять для почитання під час Великої Вечірньої сьогодні, 20 вересня. Детальний розклад молитов буде розміщений згодом на сторінці нашої парафії.

Довідково. Ікону Матері Божої Неустанної Помочі (прострілену) було написано з оригіналу та прикладено до оригінальної ікони Матері Божої Неустанної Помочі, що перебуває у Римі. Від початку її перебування в Україні вона була у церкві на Збоїсках у Львові.

На початку війни, у 1939 році, до цієї церкви зайшов радянський військовий та вистрелив у неї. Куля пробила дошку, але обличчя не пошкодила. День був тихий, не було ні боїв, ні пострілів. Коли військовий повертався, він хотів перестрибнути через рів, але в той момент його наздогнала куля. Не було видно, хто стріляв, але військовий помер.

Нагадаємо, 29 серпня до каплиці Дому Милосердя святого Миколая, що на вулиці Короленка, 7 у Львові, на постійне перебування привезли мощі святого Миколая Мир Лікійських.

Последние новости