Для пацієнтів після Covid-19: при львівській лікарні відкрили реабілітаційний центр

У Львові відкрили відділення для реабілітації пацієнтів після Covid-19. Фото: ЛШМД

У Львові відкрили відділення для реабілітації пацієнтів після Covid-19. Його облаштували при Львівській лікарні швидкої медичної допомоги у рекреаційній зоні поруч із лісом у Брюховичах. Читайте новини Львова на VG Львів.

Як повідомила завідувачка відділення реабілітації Львівської лікарні швидкої медичної допомоги Лідія Майкут, у реабілітаційному центрі розгорнуто 120 ліжок кардіологічного, неврологічного та терапевтичного профілю. Також тут надають постковідну реабілітацію та реабілітацію після перенесених інфарктів міокарда та стентування, пише Тvoemisto.tv.

«Перенесений коронавірус може спричинити цілий ряд ускладнень. Часто людям, які хворіли на ковід, потрібна реабілітація та відновлення. Тут якраз ми боремося з тими наслідками, який завдала хвороба. Вони бувають різні – дихальна недостатність, ускладнення нервової системи різного характеру та інші», – зазначила Лідія Майкут.

Зараз у центрі перебуває понад 40 хворих, більшість з яких саме після перенесеного ковіду. Всі пацієнти різного віку, втім, багато тих, кому 40-50 років. У середньому реабілітація триває 10 днів.

Курс реабілітації у Брюховичах безкоштовний, але лише за електронним скеруванням від лікаря.

Последние новости