Відслужили своє: де обміняти старі та пошкоджені долари

Де обміняти старі та пошкоджені долари. Фото: media.morningbrew.com (ілюстративне)

Якщо у вашій заначці «доживають» старі чи пошкоджені долари, то не переймайтесь, адже їх можна і навіть треба обміняти! Це можна зробити у будь-якому українському банку, а також є й альтернативні варіанти. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

Обмін в банку

Згідно з внутрішнім документом Національного банку України, українські банки не повинні відмовляти громадянам у прийомі зношених чи пошкоджених іноземних банкнот. Так, якщо клієнт приніс банкноту, фінустанова зобов'язана:

Які банкноти фінустанови зобов'язані приймати

Є альтернатива

Та не банками єдиними, є і кілька альтернативних способів, як можна позбутися від старих купюр. Так, в інтернеті можна знайти безліч компаній, які займаються миттєвим обміном пошкоджених іноземних купюр. Комісія в них, зазвичай, — близько 10%. Але часто це стосується тільки тих купюр, які мають лише незначні пошкодження. Взяти ж валюту в дійсно поганому стані такі компанії якщо і погодяться, то тільки за набагато вищу плату.

Ще один варіант, хто хоче «розпрощатись» зі старими доларами, – взяти їх з собою в подорож за кордон. В більшості випадків іноземні обмінні пункти більш лояльні до купюр в поганому стані, тож з легкістю їх обміняють. Але все буде залежати, знову ж таки, від стану купюри та країни, в якій ви намагаєтесь її обміняти.

Последние новости