Недогледіли: у халабуді в Жидачеві згоріла дитина

Недогледіли: у халабуді в Жидачеві згоріла дитина. Фото: facebook.com/Поліція Львівської області

Під час пожежі у ромському таборі в місті Жидачеві, що на Львівщині, загинула однорічна дитина. Трагедія сталася у суботу, 6 листопада, у халупі, збудованій зі сміття. Матері загиблого хлопчика загрожує до п'яти років ув’язнення.

Як розповіли у поліції Львівщини,, 6 листопада надійшло повідомлення від 23-річної мешканки Закарпаття про те, що в Жидачеві на території табору загинув її однорічний син. 

«Як встановили правоохоронці, у саморобному наметі з дерев’яним каркасом, обтягнутим поліетиленовою плівкою, жінка запалила саморобну пічку та пішла набирати воду до озера, залишивши дитину без нагляду. Поки матері не було, намет зайнявся і дитина загинула», – йдеться в повідомленні.

Поліцейські затримали жінку за злісне невиконання батьківських обов’язків, невдовзі суд обере їй запобіжний захід. Їй загрожує до п'яти років позбавлення волі.

Нагадаємо, що у січні 2020 року у Львові відбувся суд над багатодітним подружжя ромів, яке вбило і спалило свого маленького сина. Вбивство трапилось на міському сміттєзвалищі у Ходорові влітку 2013 року. П'яні батьки до смерті побили дитину дерев’яною палицею, а тоді поклали тіло у коробку і спалили.

 

Последние новости