На ім'я львів’янки шахраї оформили кредити, про які вона дізналася завдяки сповіщенням "Дії"

На ім'я львів’янки шахраї оформили кредити, про які вона дізналася завдяки сповіщенням "Дії" || Фото: promin.cv.ua

Львів’янку намагалися обдурити шахраї, які взяли кілька кредитів на її ім’я. Аферистами виявилися фінансові установи, які видають «швидкі» гроші під відсотки.

Шахраї перевипустили sim-картку Ірина Ілик і понабирали на її ім’я кредитів на понад 11 000 гривень. Вона дізналася про це через численні push-сповіщення про перевірку кредитної історії у додатку “Дія”. 

Як повідомила постраждала Ірина Ілик у Facebook, 6 січня в неї деактивувався телефон — дзвінки в месенджерах, прив’язаних до номера телефону, були недоступні. А після відновлення номеру у відділенні оператора зв’язку, жінка почала отримувати сповіщення в “Дії” про перевірку її кредитної історії Українським бюро кредитних історій.

Також Ірина Ілик одразу отримала повідомлення від фінустанови Moneyveo про отримання 1500 гривень кредиту. Щоправда, коли жінка писала заяву у поліції, сума вже складала 6200 гривень. Наступного дня прийшло ще декілька сповіщень про перевірку кредитної історії Ірини іншими фінустановами.

 «Крім того, компанія "Манівео" повідомила номер телефону з якого поступило звернення, а також кілька цифер з карти на яку були перераховані кошти (у мене немає такого рахунку, але він оформлений на моє ім’я, банк не відомий). Крім цього подавався запит на збільшення кредитного ліміту у Монобанк… По факту сума мого кредиту за той час у манівео становила вже 11200», — зазначила Ірина Ілик.

Наразі лише одна з трьох фінустанов визнала шахрайство та анулювала кредити, оформлені на жінку. Також потерпіла звернулася до Українського бюро кредитних історій із запитом про шахрайські дії.

Последние новости