У львів’ян вилучатимуть автомобілі за несплачені штрафи, аліменти і комуналку

У львів’ян вилучатимуть автомобілі за несплачені штрафи, аліменти і комуналку || Фото: pexels.com

У львів’ян, які мають атвтомобіль і борги зі сплати штрафів, аліментів, комунальних та інших платежів, будуть вилучати автомобілі. Відповідні рейди стартують 7 лютого. 

Як повідомили у Західному міжрегіональному управлінні Міністерства юстиці, за допомогою системи «Безпечне місто» державні виконавці будуть моніторити щоденні маршрути аватомобілів боржників. Потім про це повідомлятимуть патрульну поліцію. Відеокамери на дорогах Львова фіксуватимуть номерні знаки автомобілів, зареєстрованих на водіїв-боржників. Спеціальна програма опрацює отримані дані та сформує маршрут, яким щодня їздить боржник. Після цього патрульні влаштовуватимуть рейди за цим маршрутом, пише tvoemisto.tv.

Начальник Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Тарас Грень зазначив, що минулого року в Україні стягнули 38 мільйонів гривень адмінштрафів. Лідером став Львів, де було складено 538 постанов.

Сплатити борг власник автомобіля може на місці за допомогою мобільного додатку банку. Оплатити можлива лише у безготівковий спосіб. Готівку виконавці не прийматимуть. Водночас, поки оформлятимуться відповідні документи, заплатити гроші можуть знайомі чи родичі боржника. Йому також можна тимчасово відлучитися, щоб заплатити через банк чи інші платіжні системи.

 «Нещодавно ми тестували нашу систему і виявили боржника, який відразу ж після зупинки погасив борг на суму в 24 тис. грн. Але наголошу, що борг стягується з власника автомобіля, а не тієї особи, в користуванні якої він перебуває», – сказав Тарас Грень.

Як зазначив заступник начальника Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції – начальник Управління забезпечення примусового виконання рішень у Львівській області Тарас Бассараб, у разі непогашення боргу автомобіль вилучається на штрафмайданчик і розпочинається процедура його оформлення на продаж через систему СЕТАМ. Усе це може тривати до місяця. Але боржник у будь-який час після погашення боргу може забрати свою машину.

Последние новости