Допомога переселенцям 2022: як отримати та скільки платять

Допомога переселенцям 2022: як отримати та скільки платять || Фото: 24tv.ua

Українці, які мають посвідчення переселенця, можуть отримувати від держави матеріальну допомогу. Гроші виділяються для покриття витрат на проживання, зокрема на оплату житлово-комунальних послуг. Про це повідомляє потрал державних послуг iGov.

Хто і як може отримати допомогу

За наявності довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи допомога надається:

Адресна допомога надається з дня звернення за її призначенням по місяць зняття з такого обліку включно, але не більше ніж на шість місяців.

Як оформити грошову допомогу переселенцям вперше

Якщо допомога оформляється вперше або раніше вона виплачувалася не через "Ощадбанк", то уповноважений представник сім'ї повинен звернутися у цей банк за місцем проживання сім'ї, яке вказано в довідці переселенця, для безкоштовного відкриття поточного рахунку.

Якщо допомога оформляється вперше, то прямо у відділенні "Ощадбанку" оформляються всі необхідні документи. Потім банк передає документацію до відповідного структурного підрозділу з питань соціального захисту населення протягом 3 робочих днів.

Також можна подати електронну заявку, скориставшись послугою "Отримання щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам" на порталі державних послуг iGov.

Як продовжити допомогу

Заяву про призначення щомісячної адресної допомоги на шестимісячний строк треба подати до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення (совбес) за місцем фактичного проживання.

Те саме можна зробити, скориставшись послугою Призначення (продовження) щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам на наступний шестимісячний строк на порталі державних послуг iGov.

Що вказати в заяві:

Які документи необхідні для оформлення допомоги:

Розміри грошової допомоги переселенцям

Загальний розмір допомоги на сім’ю розраховується як сума розмірів допомоги на кожного члена сім’ї та не може перевищувати 3 000 гривень, для сім’ї, до складу якої входять особи з інвалідністю або діти з інвалідністю – 3 400 гривень, для багатодітної сім’ї – 5 000 гривень.

Відмова у призначенні допомоги

В призначенні адресної допомоги може бути відмовлено, якщо:

Последние новости