Львівські лікарі врятували 2-річну дівчинку, яка наковталася магнітів

Львівські лікарі врятували 2-річну дівчинку, яка наковталася магнітів || Фото: facebook.com/OHMATDYTLVIV

До львівської лікарні ОХМАТДИТ потрапила 2-річна мешканка Львівщини з магнітиками від конструктора-неокуба в животі. Дитину госпіталізували через 10 днів після небезпечної гри.

Як повідомили у Львівській обласній дитячій клінічній лікарні ОХМАТДИТ, 2-річна дівчинка з Львівщини гостювала у бабусі, коли гралася з іграшками старших внуків. І вже через 10 днів потрапила на операційний стіл з магнітиками від конструктора-неокуба в животі.

Серед симптомів у маленької пацієнтки були тільки блювання і підвищена температура. У районній лікарні їй зробили рентген, на якому видно 4 магнітики. Тоді дитину на «швидкій» госпіталізували до львівської лікарні.

Лікарі діставали магнітики з допомогою сучасного електронно-оптичного перетворювача (ЕОП) в ургентній операційній, що дозволило провести маніпуляції різного рівня складності. На третій день після отриманого медикаментозного лікування дівчинку виписали додому.

Медики нагадують дорослим, що магніти є небезпечними для дітей. Вони мають надзвичайну силу притягання, тож пошкоджують внутрішні органи дитини, трапляється, вони пробивають їх і утворюють справжні дірки. Уже за кілька годин магнітики можуть стати причиною некрозу кишки.

Последние новости