Біля польського кордону відкрили пункти для біженців з України

Біля українсько-польського кордону розгорнули вісім пунктів прийому біженців || Фото: Nikolai Trishin

Біля українсько-польського кордону розгорнули вісім пунктів прийому біженців. Вони розташовані у населених пунктах Дорогуськ, Долгобичів, Зосин та Гребенне у Люблінському воєводстві, а також – Корчова, Медика, Будомєж та Кросьценко у Підкарпатському воєводстві.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

Там людям надають інформацію, харчування, медичну допомогу та відпочинок. Ще один пункт також будують на залізничному вокзалі в Перемишлі, повідомляє polskieradio.pl.

Про роботу приймальних пунктів, на прикладі одного з них, що розташований у Корчовій, повідомила підкарпатська воєвода Ева Лєніарт. Там кажуть, що це пункти першого забезпечення, де можна отримати інформацію, харчування, медичну допомогу та відпочити. Після першого забезпечення біженці можуть відправитися до місць перебування в Польщі, визначених самостійно або визначених воєводами.

Ева Лєніарт зазначила, що людина, яка перетинає кордон, повинна повідомити прикордонника, що вона тікає від війни і потребує міжнародного захисту. Далі його направляють до пункту прийому і надають транспорт.

Інформацію про відкриття пунктів прийому, які надають допомогу постраждалим від бойових дій в Україні, також повідомив люблінський воєвода Лєх Справка. За його словами, рух у пунктах прийому буде зростати, при цьому у воєводстві є відповідна база розміщення у регіоні, а також в інших воєводствах, куди будуть скеровувати людей. У випадку з Люблінським воєводством біженці з України будуть спрямовані до Мазовєцького, Великопольського, Західно-Поморського, Поморського та Куявсько-Поморського воєводств.

Нагадаємо, львів’ян просять долучитись до допомоги вимушеним переселенцям. У місті створили спеціальний координаційний центр, який займається розселенням та гуманітарною допомогою. Містян просять приносити їжу та товари першої необхідності. 

Последние новости