Десятеро чоловіків призовного віку намагались підкупити прикордонників та виїхати з України

Десятеро чоловіків призовного віку намагались підкупити прикордонників та виїхати з України || Фото: скріншот з відео facebook.com/DPSUkraine

Протягом минулої доби, 28 лютого, десятеро чоловіків спробували підкупити працівників Державної прикордонної служби України, щоби ті посприяли в перетині кордону. Усіх направили у військкомати. На жаль, такі випадки непоодинокі.

Як повідомили в пресслужбі Державної прикордонної служби України, 7 з них – в пунктах пропуску «Шегині», «Краківець», «Тисa», «Смільниця», «Косино», «Рава-Руська» та «Серпневе». Загалом пропонували хабарів у 900 євро та 2100 доларів США. Ще троє українців пропонували 3 000 гривень в пункті пропуску «Вилок».

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

«Вони маскувалися під угорців, намагаючись перетнути кордон по посвідкам на повернення в Угорщину та паспорту гр. Угорщини, що начебто були видані у м. Берегово в день їх подорожі. Проте згодом у них знайшлися паспорти громадян України і вони підпадали під категорію обмежену у виїзді», – йдеться у повідомленні.

За всіма випадками до підрозділів поліції направили повідомлення про вчинення кримінального правопорушення за ч. 1 ст. 369 ККУ. Надалі співробітники поліції запропонували після складання необхідних процесуальних документів направити їх до військкоматів за ухилення від призову (чи мобілізації).

Зазначимо, на період дії воєнного стану обмежили виїзд з України чоловікам призовного віку – громадянам України віком від 18 до 60 років.

Последние новости