Куди слід звертатись вимушено переселеним особам, які прибули до Львова

Куди слід звертатись вимушено переселеним особам, які прибули до Львова. || Фото: loda.gov.ua

Триває повномасштабне вторгнення агресора в Україну. До Львова щодня прибувають десятки тисяч вимушено переміщених осіб. Львів надає усю необхідну допомогу постраждалим від військових дій агресора.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Станом на 12 березня місто задіяло 440 установ культури і освіти та 85 релігійних організацій, щоб надати людям прихисток. Коротко подаємо інформацію, куди слід звертатись вимушено переселеним особам, які прибули до Львова.

Допомога біженцям у Львові: всі корисні номери телефонів для переселенців 

Зараз у Львові діють 7 координаційних центрів, куди вимушено переміщені особи можуть звернутись, аби зареєструватись, отримати тимчасове поселення та іншу необхідну допомогу:

Також Львів забезпечує перевезення тимчасово переміщених осіб від вокзалів до кордону з Польщею. Для цього щоденно задіяно близько 50 великих автобусів. Залежно від потреби, вони здійснюють від 70 до 120 рейсів за день. Автобуси працюють на двох локаціях: головний залізничний вокзал і станція «Підзамче». Проїзд безкоштовний. Автобуси чекають на пасажирів на зупинці міських автобусів. За потреби, місце відправлення підкажуть координатори-волонтери.

Чоловіки призовного віку, які можуть виїхати за кордон в період воєнного стану – всі категорії

Зауважимо, що до кордону перевозять впродовж світлового дня. Якщо ж до Львова вимушено переміщені особи прибули ввечері (зокрема і під час комендантської години) автобуси, які є біля вокзалів, доправляють їх до координаційних центрів і їх тимчасово поселяють у Львові. Також є можливість розміщення на одну ніч у локаціях, близьких до вокзалів – сюди теж переселенців довозять визначені автобуси. А вже зранку, за бажання, можна скористатись можливістю довезення до кордону.

Телефон координаційного центру – 032 254 60 79.

Житло у Львові та області: українські айтішники розробили сайт для переселенців 

 

Последние новости