Видавали себе за добровольців: трьох мешканців Львівщини затримали за мародерство в Ірпені

Видавали себе за добровольців: трьох мешканців Львівщини затримали за мародерство в Ірпені || Фото: hlukhiv.info (ілюстративне)

На Житомирщині поліцейські затримали трьох мешканців Львівщини за мародерство Ірпені. Вони їхали на краденій автівці, також у них знайшли й інші цінні речі. Чоловіки представились бійцями-добровольцями, але не змогли цього довести.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як повідомили у пресслужбі Національної поліції, у вівторок, 29 березня, близько 16:00 на блокпосту на в’їзді до Житомира центру поліцейські перевірили автомобіль BMW, яким з боку столиці рухались троє чоловіків. Усі жителі Львівщини, віком від 27 до 31 року.

«Усі назвались добровольцями одного з українських батальйонів. Однак документально водій і двоє його пасажирів не змогли підтвердити свою належність до добробату, як і не надали реєстраційні документи на транспортний засіб», – йдеться в повідомленні.  

Під час огляду автівки поліцейські виявили ювелірні прикраси, гроші й інші цінні речі, а також гранати Ф-1 та РГД-5. Пояснити походження знайденого чоловіки не змогли, тож їх доставили до відділку поліції.

Тоді правоохоронці з’ясували, що автомобіль насправді належить жительці міста Ірпінь, яка наразі перебуває за межами України. Цінності та грошові заощадження теж викрадені з її оселі.

Трьох мешканців Львівщини затримали правоохоронці. Відомості про подію були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Вилучені боєприпаси правоохоронці направили на експертне дослідження.

Чоловікам уже оголосили про підозру за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України – незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. До суду подали клопотання про взяття чоловіків під варту.

Последние новости