У Львові затримали одесита, який продавав підроблені довідки для втечі чоловіків за кордон

У Львові затримали одесита, який продавав підроблені довідки для втечі чоловіків за кордон || Фото: lviv.gp.gov.ua

Учора, 13 квітня, у Львові затримали одесита, який організував схему для втечі за кордон чоловіків призовного віку. Чоловік у Телеграмі продавав підроблені довідки по 2 тисячі доларів за документ.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

«У місті Львові підозрюваний організував схему незаконного переправлення призовників через кордон України. Фігурант шукав «клієнтів» за допомогою каналів у Telegram, пропонуючи за 2 000 доларів США посприяти в отриманні фіктивних документів, які надавали б право перетину кордону військовозобов’язаним чоловікам», – повідомили у пресслужбі Львівської обласної прокуратури.

Як уточнили в Державному бюро розслідувань України, зловмисник повідомляв деталі щодо часу та місяця перетину за декілька годин до самого «трансферу», а тоді надав завчасно виготовленні підроблені документи, які дозволяли безперешкодно виїхати за кордон.

Одесита затримали «на гарячому» – після отримання 2 000 доларів США. Слідчі дії тривають, вирішуть питання щодо обрання запобіжного заходу. Чоловіку повідомлено підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України – незаконне переправлення осіб через державний кордон України.

[read_more_vg id="1203331"]

Последние новости