Львівська мерія просить не ігнорувати повітряні тривоги: це може врятувати життя

Львівська мерія просить не ігнорувати повітряні тривоги: це може врятувати життя. || Фото: loda.gov.ua.

Мерія просить львів'ян, переселенців і туристів не ігнорувати повітряні тривоги: це може врятувати життя. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Повітряну тривогу оголошують, коли сили протиповітряної оборони фіксують рух ворожих літаків у напрямку області або є підтвердження запуску ракет. Точне місце атаки ворога визначити важко, бо ракети можуть змінювати траєкторію польоту. Тому як тільки сповістили про тривогу – одразу ховайтеся в укриття", – наголосили у Львівській міській раді.

Про повітряну тривогу оперативно сповіщає телеграм-канал Оповіщення ЦЗ:, а також мобільний додаток Повітряна тривога (його застосунок можна завантажити у Google Play Market або AppStore.) Також можна зателефонувати на багатоканальний безкоштовний телефон 0 800 600 491, або ж увімкнути радіо чи телебачення, щоб прослухати термінове повідомлення.

Відтак, вимкніть світло, газ та воду, візьміть документи, необхідні ліки, трохи харчів та води і перейдіть у найближче укриття. Залишайтеся там до наступного сигналу сирени, яка сповістить про відбій повітряної тривоги.

Пам'ятайте! Перша сирена сповіщає про початок "повітряної тривоги". Натомість друга сповіщає про її відбій.

Нагадаємо, що зранку 18 квітня у Львові пролунало кілька потужних вибухів.   

Последние новости