Скільки кримінальних проваджень на Львівщині відкрили на ухилянтів за підробку документів

Скільки кримінальних проваджень на Львівщині відкрили на ухилянтів за підробку документів || Фото: facebook.com/zahidnuy.kordon/photos

У період воєнного стану чоловікам-громадянам України заборонено виїжджати за кордон. Однак деякі чоловіки намагаються обійти це обмеження, на приклад, підробивши документи – то припишуть собі дітей, стануть «вдівцем», допишуть болячок тощо. На жаль, такі випадки не поодинокі.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як розповіли у відділі комунікації поліції Львівської області, від початку війни дізнавачі та слідчі поліції Львівщини відкрили 161 кримінальне провадження за ст.358 Кримінального кодексу України – підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів.

У 49 випадках із 161 досудові розслідування завершені, обвинувальні акти скерували до суду. За підробку документів ухилянтам загрожує до 2 років позбавлення волі.

У поліції наголошують, що Указом Президента України № 64/2022 від 24.02.2022  у країні введено воєнний стан та розпочато мобілізацію до Збройних Сил України із встановленням обмежень щодо виїзду за межі України громадян чоловічої статі віком від 18 до 60 років.

[read_more_vg id="1204673"]

Последние новости