Львівські медики лікують 10-річну дівчинку з Вугледара, яка єдина вижила під час обстрілу укриття росіянами

Львівські медики лікують 10-річну дівчинку з Вугледара, яка постраждала від обстрілу укриття росіянами || Фото: facebook.com/1tmolviv

У львівську лікарню святого Миколая потрапила 10-річна Вероніка із Вугледара, яка дивом вижила, коли російські окупанти обстріляли підвал багатоповерхівки, де вона ховалася разом з рідними. Всі рідні дівчинки загинули. У Львові вона уже місяць проходить лікування і реабілітацію.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації. 

9 квітня росіяни прицільним вогнем із танка накрили сховище 9-поверхівки у Вугледарі, де проживала родина дівчинки. Батько, бабуся, дядько із дружиною загинули. Вижила тільки Вероніка. Сусіди припускають, що дорослі останньої миті накрили її собою.

«Саме сусіди знайшли понівечину дівчинку під завалами. Уламок снаряду потрапив в голову, на лівій руці відірвало великий палець, праву - частково паралізувало», — повідомили у Першому медичному об'єднанні міста Львова.

Рідних Вероніки сусіди поховали на подвір’ї місцевої церкви, дівчинку відправили спершу до Дніпра, а потім — до лікарні святого Миколая Першого медоб’єднання Львова.

«У нас Вероніка уже місяць. Позаду у неї операція: команда офтальмологів успішно усунула дефект повіки та сітківки ока, аби зберегти його функцію. Згодом на дівчинку чекає іще одне втручання: уламок снаряду досі у неї в голові і видалити його поки неможливо. Лікарі чекають, доки загоїться рана», — розповіли лікарі.

З Веронікою займаються реабілітологи. Вона уже робить перші кроки і вчиться заново ходити, до неї нарешті починає повертатися пам’ять.

«А ще Вероніку у Львові знайшов її дядько і за першої ж можливості приїздить до неї з Києва. Нині у нашої маленької пацієнтки свято. Їй виповнилося 10 років. Зранку Веронічка задмухала свічки на торті і загадала бажання: швидше одужати», — йдеться у повідомленні лікарні.

[read_more_vg id="1206815"]

Последние новости