Три місяці війни: мер Львова Андрій Садовий розповів про ситуацію у місті

Три місяці війни: мер Львова Андрій Садовий розповів про ситуацію у місті || Фото: varta1.com.ua

Уже три місяці триває повномасштабна війна Росії проти України. Мер Львова Андрій Садовий розповів, яка ситуація у місті Лева, зокрема з внутрішньо переміщеними українцями.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Львів = прихисток

За період повномасштабного вторгнення через Львів пройшли 5 мільйонів українців. Станом на сьогодні, 25 травня, у Львові мешкає майже 150 тисяч переселенців.

За останній місяць частина мешканців Київської та Харківської областей почали повертатись додому. Водночас евакуаційними потягами продовжують приїжджати люди з Луганської та Донецької областей.

У місті працюють три модульні містечка, тут можуть жити понад 1 000 людей. Крім того, досі 200 установ є прихистками.

Львів справді лікує

У львівських лікарнях сьогодні лікуються понад 1 000 пацієнтів з гарячих точок. Майже щодня до Львова приїжджають потяги з пораненими. Люди, які отримали мінно-вибухові травми, залишаються без рук, ніг, і часто рідних, які можуть ними опікуватись.

У співпраці з закордонними клініками зі Львова відправляють поранених на лікування за кордон. Але ці ресурси теж є обмеженими. Тому у місті планують збудувати національний реабілітаційний центр.

«Ця робота ведеться вже понад місяць. Шукаємо партнерів, просимо про якісну експертизу, бо сьогодні перед нами стоїть завдання – зробити центр, аналогів якому немає у світі. Це протезування, реабілітація, соціалізація та психологічна підтримка, яка сьогодні потрібна тисячам українців», – розповів Андрій Садовий.  

[read_more_vg id="1207398"]

Последние новости