Посадовця львівської залізниці оштрафували на 30 тисяч гривень за спалювання сухої трави

Посадовця львівської залізниці оштрафували на 30 тисяч гривень за спалювання сухої трави || Фото: facebook.com/LVIVDSNS

За спалювання сухої рослинності оштрафували начальника станції виробничого структурного підрозділу «Львівської дирекції залізничних перевезень». Він має сплатити понад 30 тисяч гривень штрафу.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації. 

Як повідомили у Державній екологічній інспекції Львівщини, у квітні 2021 року державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Львівської області виніс постанову про притягнення до адміністративної відповідальності начальника станції виробничого структурного підрозділу «Львівська дирекція залізничних перевезень» за ч.1 ст.77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а саме: за випалювання сухої рослинності та її залишків.

Посадовець оскаржив цю постанову у Самбірському міськрайонному суді Львівської області. Проте, суд відмовив у задоволенні позову. Інспекція довела провину порушника у вчинені адміністративного правопорушення. 

«Оскільки боржником добровільно штраф сплачено не було, відповідно до статті 308 КУпАП, відділом виконавчої служби було винесено постанову про відкриття виконавчого провадження із стягненням з правопорушника подвійного розміру штрафу», – йдеться у повідомленні.
Порушник і цю постанову оскаржив у суді.

29 червня Львівським окружним адміністративним судом прийнято рішення, яким відмовлено у задоволенні позову. Суд встановив правомірність дій державних органів та зобов’язав порушника сплатити 30 600 гривень штрафу за вчинення адміністративного порушення.

Зазначимо, відповідно до статті 77-1 КУпАП за самовільне спалювання сухої рослинності та її залишків на громадян накладається штраф у сумі від 3 060 до 6 120 грн, а на посадових осіб від 15 300 до 21 420 грн.

Последние новости