Віряни сканадального храму на Сихові перейшли до ПЦУ

Віряни сканадального храму на Сихові перейшли до ПЦУ || Фото: facebook.com/1kozaktv

Віряни сканадльного храму святого рівноапостольного князя Володимира на Сихові вирішили перейти з Української православної церкви московського патріархату до Православної церкви України.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації. 
 
Парафіяни самостійно зібрали збори про перехід до Православної церкви України, після чого, 6 липня, відповідні зміни до статуту громади зареєструвала Львівська обласна військова адміністрація. 

Як розповів секретар Львівсько-Сокальської єпархії Православної церкви України отець Володимир Бачинський, у червні віряни церкви провели збори, на яких вирішили перейти з Української православної церкви до Православної церкви України, повідомляє zaxid.net.

«Збори були в червні. Люди подивилися на всі жахіття війни, зробили збори, за результатами яких склали протокол, приїхали в єпархію, де митрополит підписав статут. Далі вони подали його в ЛОВА», – сказав Володимир Бачинський.

6 липня голова Львівської ОВА Максим Козицький видав розпорядження, в якому йдеться про реєстрацію змін до статуту релігійної організації «Релігійна громада Української православної церкви Сихівського району Львова» та викласти статут у новій редакції як релігійної організації «Релігійна громада Львівсько-Сокальської єпархії Української православної церкви (ПЦУ) парафії Святого Володимира у Сихівському районі міста Львова».

Нагадаємо, 19 червня, на Сихові у Львові виникла пожежа в самовільно облаштованому храмі святого рівноапостольного князя Володимира Української православної церкви Московського патріархату. Згодом його розмалювали фарбою. За кілька днів після цього невідомі обмалювали храм образливими написами та закреслили хрести.

Последние новости