Мер міста на Донеччині подав заявку про евакуацію до Львова 30 тисяч людей

Мер міста на Донеччині подав заявку про евакуацію до Львова 30 тисяч людей. || t.me/zoda_gov_ua.

Міський голова міста Покровськ, що на Донеччині, подав заявку про евакуацію до Львова 30 тисяч людей. Про це в інтерв'ю Укрінформу повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Сьогодні ми розуміємо, що може розпочатися нова хвиля евакуації. Наприклад, мер Покровська написав листа: просить прийняти за можливості 30 тисяч людей. І ми над цим працюємо", – сказав Андрій Садовий. 

За його словами, через Львів за час повномасштабної війни пройшло 5 мільйонів людей, 2 мільйони – таке було населення міста в певні тижні, в основному кінець березня, квітень. 200 тисяч українців з інших регіонів жило у Львові протягом трьох місяців. Зараз у місті Лева живуть 150 тисяч переселенців.

"Це велике навантаження на інфраструктуру, але це наш обов’язок, бо це ж наші – рідні. Орієнтовно 50 тисяч готові лишатися тут на постійне місце проживання, просто через те, що їм нікуди їхати. Це ми говоримо про людей з Маріуполя, Мелітополя, Сєвєродонецька та інших міст – це ті, хто втратили взагалі своє житло або їх помешкання зараз у тимчасовій окупації.", – розповів мер Львова.

[read_more_vg id="1216627"]

 

Последние новости