Куди скаржитися на поганий звук сирен під час повітряної тривоги

Куди скаржитися на поганий звук сирен під час повітряної тривоги || Фото: uainfo.org

Львів’яни скаржаться на поганий звук сирен під час повітряної тривоги. У деяких районах сирен майже або взагалі не чутно. Через це у Львові встановлять додаткові системи оповіщення.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації. 

У середу, 31 серпня, мешканці повідомляли про такі випадки на вулиці Зеленій (Старий Сихів), Пулюя, Чупринки, проспекті Чорновола, вулиці Шевченка.

Як повідомив  фахівець управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Львівської міськради Орест Соколовський, на території Львівської громади працює кілька видів систем оповіщення. Зокрема, встановлено 77 електромеханічних сирен, які працюють від інтернет-мережі. Також є 30 сучасних систем оповіщення. Крім того, про повітряну небезпеку чи відбій повідомляють через ІP-гучномовці, які керуються за допомогою ІP-боксів, пише Tvoemisto.tv.

За його словами, у населених пунктах сирени вмикають через комплекси місцевих автономних систем, які регулюються у ручному режимі. Разом з тим, про повітряну небезпеку мешканців інформують з мобільних установок гучномовців, наприклад на авто районних адміністрацій, комунальних підприємств.

 «Ми слідкуємо, коли сирени виходять з ладу. Тоді підрядна організація НВП «Галтехноком» працює над їх відновленням. Щоранку перевіряємо, чи всі системи справні. Наприклад, станом на нинішній ранок (1 вересня – ред.) лагодимо сирену у районі вул. Стрийської. Загалом ці 77 електромеханічних сирен ще з радянського часу, і вони можуть давати збій, особливо, якщо їх вмикають по декілька разів за добу. Часом сирени погано чути у будинках з металопластиковими вікнами. У разі проблеми ремонтуємо, якщо є можливість, замінюємо. Якщо певний район погано озвучується, відправляємо туди автомобіль з оповіщенням», – сказав Орест Соколовський.

Якщо людина отримує сповіщення на телефоні, але не чує сирен на вулиці, обов’язково слід телефонувати на «Гарячу лінію міста» 15-80 і повідомляти про це. Систему відразу намагаються відремонтувати.

У Львові цьогоріч суттєво збільшили кількість систем оповіщення, додав Орест Соколовський. Також у деяких районах, планують встановити додаткові сирени. Оскільки є вулиці, де сповіщення чути дуже глухо або зовсім немає сповіщення. Йдеться про Сихівський, в тому числі район Старого Сихова, вул. Зелена, та Личаківський – район Кривчиць, вул. Богданівська, вул. Старознесенська, вул. Новознесенська – райони.

Последние новости