Мама багато плакала: У Львові двоє братів з друзями з двору за тиждень витратили на олайн-ігри 80 тисяч гривень

Мама багато плакала: У Львові двоє братів з друзями з двору за тиждень витратили на олайн-ігри 80 тисяч гривень || Фото: kartinkin.net

У Львові двоє братів-підлітків за допомогою друзів із двору за тиждень витратили на олайн ігри  80 тисяч гривень. Про це повідомили у Львівській міській раді. У мерії вкотре нагадують батькам, як можна запобігти схожим ситуація.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Минулого тижня у львівській сім’ї трапилась неприємна історія – двоє підлітків протягом тижня витратили понад 80 тисяч гривень на покупки в онлайн-іграх. Два брати познайомилися зі старшими хлопцями у дворі, які продавали «акаунти» в онлайн-грі і «допомагали» здійснювати покупки аби вдосконалювати персонажа та його життя. 

Мама підлітків розповіла, що в перші дні не могла повірити в те, що сталося, здавалося, що це – якась помилка.

«Спершу я багато плакала, потім прийшла агресія. Я злилася на дітей, багато їх критикувала. Потім в один момент ми до пізньої ночі сиділи робили уроки. І після довгої роботи над домашніми завданнями мені раптом стало так шкода сина. Ми обійнялися, він розплакався – явно теж провів весь цей час у напруженні, а я нарешті відчула полегшення», - поділилася мама підлітків.

А ще, наголошує жінка, важливо звертати увагу на зміни у поведінці дітей, їхніх звичках та розпорядку.

В управлінні «Служба у справах дітей» Львівської міської рада зазначають, що підліток може натрапити в інтернеті на шахрайські пропозиції отримати легкі гроші, також їм можуть писати в соцмережах різного роду збоченці або ж злочинці. Тому важливо, щоб батьки приділяли увагу дітям, цікавилися їхніми захопленнями та лагідно й мудро, а інколи непрямо, застерігали.

«Ніщо не замінить довірливих стосунків батьків з дітьми. Тому дуже добре, коли дорослі можуть аргументовано пояснити, що за яскравими «обгортками» в інтернеті інколи ховається серйозна небезпека. Це може захистити не лише дітей, але й самих батьків та їх гаманці», – розповів в.о. керівника управління «Служба у справах дітей» Володимир Фридрак.

Кібербезпека актуальна завжди, а особливо в час війни та соціальної нестабільності. Тож головний спеціаліст відділу розумних сервісів і зв’язку управління IT Львівської міської ради Оксана Хімяк нагадує базові правила безпеки в кіберпросторі:

Для пристроїв Android це може бути додаток Google Family Link.

Для пристроїв на IOS функцію «Батьківський контроль» можна налаштувати за цією інструкцією.

[read_more_vg id="1219020"]

Последние новости