Наїлися отруйних грибів: на Львівщині госпіталізували дев'ятьох людей

Наїлися отруйних грибів: на Львівщині госпіталізували дев'ятьох людей. || Фото: unsplash.com/Alonso Romero.

У Львівській області через отруєння грибами впродовж місяця госпіталізували дев'ятьох людей. Ще 32 — отримують лікування амбулаторно. Про це повідомили у департаменті охорони здоров’я Львівської обласної військової адміністрації.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"За місяць до приймального відділення лікарні звернулась 41 особа, з них 9 — потребувало госпіталізації. У всіх пацієнтів переважала гастроентеральна форма. Основними симптомами отруєння є нудота, блювота, діарея, надмірне слиновиділення, потовиділення, сльозоточивість очей, головний біль, сплутаність свідомості та збудливість", — розповів завідувач анестезіолого-реанімаційного відділення №1 Львівської обласної клінічної лікарні Олег Півень.

Зазвичай, хвороба починається через кілька годин після вживання грибів. Симптоми, що виникають впродовж двох годин, менш небезпечні, ніж ті, що виникають пізніше (через шість годин). Більш серйозні симптоми, за словами Півня, включають: судоми, галюцинації, проблеми з диханням, ниркову та печінкову недостатність, кому та навіть смерть.

[read_more_vg id="1222699"]

 

Последние новости