На Львівщині двоє пенсіонерів отримали вирок за підримку війни проти України

На Львівщині судили двох пенсіонерів за підтримку війни проти України || Фото: unsplash.com

На Львівщині оголосили вироки двом пенсіонерам за поширення у російській соцмережі «Одноклассники» антиукраїнських дописів та підтримку вторгнення Росії в Україну. Обидвоє отримали лише іспитові терміни.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації. 

Згідно з матеріалами першої справи, пенсіонерка Тетяна Мельник поширювала на своїй сторінці «рос: считает классным» в соцмережі «Одноклассники» дописи антукраїнських пабліків «Наше Отечество в наших руках!», «Выскажись» та інших користувачів цієї соцмережі. У цих дописах містились виправдовування, визнання правомірною збройної агресії Росії проти України, повідомляє zaxid.net.

Жінка поширювала дописи про загиблих російських військових зі співчутливими підписами, а також публікації, де возвеличувалась російська армія. Тетяна Мельник раділа окупації Маріуполя, поширювала брехню про історичну належність Криму до Росії тощо.

У межах кримінального провадження СБУ та Державна прикордонна служба уклали з Тетяною Мельник угоду про визнання винуватості. Цю угоду затвердив Шевченківський райсуд Львова. Згідно з угодою, Тетяна Мельник отримала півтора року іспитового терміну. Протягом цього періоду вона має періодично з'являтися до органу пробації та повідомляти про зміну місця проживання.

Подібну справу розглядав Самбірський районний суд. Пенсіонер Іван Яровий публікував в «Одноклассниках» дописи проти України, де підтримував воєнний напад Росії.

Іван Яровий підписав угоду про визнання винуватості з прокурором, згідно з якою чоловік отримав рік іспитового терміну. Цю угоду затвердив Самбірський райсуд.

Последние новости