Львівських лісівників затримали за незаконну рубку дерев – відео

Львівських лісівників викрили на незаконній рубці дерев цінних порід || Фото: facebook.com/DBRLviv

Посадовців ДП «Львівське лісове господарство» викрили на незаконній рубці дерев цінних порід. Збитки державі оцінюють в один мільйон гривень.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації. 

Як повідомили у прес-службі Державного бюро розслідувань, посадовці ДП «Львівське лісове господарство» та приватні підприємці організували незаконну рубку дубів для продажу.

«Незаконна рубка проводилася на території кількох лісництв ДП «Львівське лісове господарство» впродовж листопада-грудня 2022 року. Цінну деревину продавали поза аукціонами за готівку. Учасники схеми планували продовжити незаконні рубки й у цьому році, проте їх незаконну діяльність припинило ДБР», – йдеться у повідомленні.

Працівники ДБР затримали вантажний автомобіль, в якому учасники групи везли чергові зрубані дуби з території лісового господарства. Деревину та транспортний засіб вилучили. Також відбулися обшуки у приміщеннях двох лісництв.

За попередніми підрахунками, діяльність групи завдала збитків державі на понад один мільйон гривень. Остаточну суму встановить експертиза.

Триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом зловживання службовим становищем (ч. 2 ст. 364 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років.

Последние новости