У Львівській області керівник військкомату продавав дозволи на виїзд за кордон

У Львівській області керівник військкомату продавав дозволи на виїзд за кордон || Фото: dbr.gov.ua

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру начальнику одного із районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Львівської області та виконуючій обов’язки голови військово-лікарської комісії цього ж військкомату. Про це повідомили у ДБР. Читайте всі новини Львова

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як йдеться у повідомленні, посадовці організували схему отримання хабарів за видачу документів щодо непридатності до військової служби.

Як на видно на вивісці на фото йдеться про Яворівський район Львівської області.

Задокументовано факт отримання від військовозобов’язаного громадянина 3 тисяч доларів США за видачу документів, що дають право останньому безперешкодно виїхати за межі України.

"Начальник центру комплектування попросив в.о. голови ВЛК надати призовнику висновок військово-лікарської комісії щодо тимчасової непридатності до військової служби у воєнний час. Вона вигадала уявну хворобу військовозобов’язаному та надала довідку про тимчасову непридатність до військової служби", - йдеться у повідомленні ДБР. 

Встановлено, що до злочину посадовець залучив свого водія, який виконав місію посередника та отримав для нього гроші. Дії водія кваліфіковано як пособництво у вчиненні вищевказаного кримінального правопорушення.

Наразі перевіряються й інші факти можливих злочинних дій, вчинених даною групою.

Вказаним особам може загрожувати покарання у вигляді позбавленням волі на строк до 10 років.

[read_more_vg id="1231891"]

 

 

Последние новости