У Львові судили зрадника за співпрацю з російськими спецслужбами

У Львові судили зрадника за співпрацю з російськими спецслужбами || Фото: facebook.com/ssu.lviv

У Львові засудили зрадника України, співробітника української Служби безпеки, який співпрацював з росіянами в інтересах ворога. Його засуджено до 14,5 років ув’язнення.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації. 

Як зазначав раніше Голова СБУ Василь Малюк, очищення Служби від зрадників і деструктивних елементів – один з ключових пріоритетів сьогодні.

«Ми продовжуємо курс на самоочищення Служби і не збираємося зупинятися. СБУ – це не місце для агентів кремля і людей, які не вірять у перемогу України. Якщо хтось зрадив присязі та українському народові – мусить відповісти за законом», – сказав Василь Малюк.

За даними слідства, зловмисник входив до складу одного з регіональних органів силового відомства. За три місяці до початку повномасштабного вторгнення він за власної ініціативи вийшов на зв’язок з представником російської спецслужби та запропонував йому співпрацю в обмін на гроші.

«За завданням агресора зрадник приховано збирав установчі дані своїх колег та їхніх родичів, а вже після 24 лютого – приступив до розвідування місць дислокації підрозділів Сил оборони на території Кіровоградської області. Насамперед він намагався виявити локації можливого базування української бойової авіації», – повідомили у Службі безпеки України.

Зібрані відомості ворожий агент планував передати своєму російському куратору через закриті канали електронного зв’язку з дотриманням заходів конспірації.

Втім співробітники СБУ викрили «крота», задокументували його злочинну діяльність і затримали наприкінці лютого минулого року у Кропивницькому. На підставі зібраних доказів суд визнав агента винним за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада).

Последние новости