Потоп на Львівщині: яка ситуація на 12 червня

Потоп на Львівщині: яка ситуація на 12 червня. || Фото: facebook.com/LVIVDSNS.

Через потужні зливи та стікання гірських річок на Львівщині постраждали Стрийський та Дрогобицький райони. Внаслідок виходу з берегів річки Східничанки, руйнування мостів та газопроводів, підтопило близько 100 господарств. Про це повідомив голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За словами Максима Козицького, станом на сьогодні, 12 червня, рівень води у Дрогобицькому районі знизився на 0,5 метра. Досі частково підтопленими залишаються три вулиці. 

«З 16 житлових будинків упродовж вчорашнього дня відкачали воду. Також – із підвалів 2 готельних комплексів. Частково підтопленими залишаються підвальні приміщення у 13 будинках. Окрім того, частково заблокований 1 автомобіль, 6 – відбуксирували. Через повеневі потоки відновленню не підлягають 5 торгових павільйонів. Пошкоджені 5 місцевих мостів. Біля одного з них облаштували пішохідний перехід із бетонних блоків», – йдеться у повідомленні.

Доїзд до 16 населених пунктів залишається обмеженим через пошкодження моста у Новому Кропивнику та 2 мостів в селі Перепростиня. Об’їзд – можливий по автомобільній дорозі Східниця – Турка. У Перепростині обмежений доїзд до 32 житлових будинків. Ще до 18 житлових будинків транспортне сполучення відсутнє, пішохідне сполучення обмежено доступне.

У Стрийському районі на під’їзді до села Урич розмита автомобільна дорога сполученням Східниця – Урич – Верхнє Синьовидне та частково розмитий міст через річку Уричанка. Станом на ранок вода зійшла самопливом. Ситуація перебуває під контролем у фахівців.

Нагадаємо, 10 червня, сильні дощі у селищі Східниця спричинили підняття рівня води у річці Східничанка. Через потужні зливи та стікання гірських річок постраждали два райони області – Дрогобицький і Стрийський. Наразі перекрито дорогу до 16 населених пунктів, однак можливий об’їзд. 

Додамо, що люди, майно яких постраждало, цілодобово можуть звернутися по консультацію на Гарячу лінію області за номером 112.

[read_more_vg id="1242612"]

Последние новости