У лікарні на Львівщині померла трускавчанка, яка їла квашені грузді

У лікарні на Львівщині померла трускавчанка, яка їла квашені грузді. || Ілюстративне фото: facebook.com/EMD103Odessa

У лікарні на Львівщині через отруєння грибами померла 73-річна жінка, яка разом з чоловіком їла квашені грузді, які зібрали у лісі біля Трускавця. Це перший цього року смертельний випадок у Львівській області через отруєння грибами. Про це повідомили у Львівському обласному центрі контролю та профілактики хвороб МОЗ України.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

«На жаль, організм 73-річної жінки не переніс отруєння токсичними речовинами, що спричинили їстівні гриби. Пацієнтка на 7-й день перебування в лікарні у відділенні інтенсивної терапії померла. Її 76-річний чоловік у стані середньої важкості надалі отримує необхідну допомогу», — повідомила лікарка із загальної гігієни відділу моніторингу та реагування на небезпеки Центру Наталія Жукровська.

Нагадаємо, грузді подружжя пенсіонерів збирало на околицях Трускавця. Заквасили їх і 2 вересня скуштували. Жінці стало погано вже наступного дня (біль у животі, діарея), а по допомогу до лікарів вона звернулася на третій день. Її госпіталізували до інфекційного відділення однієї з районних лікарень області. Та через чотири доби стан погіршився і її перевели до відділення інтенсивної терапії. 76-річний чоловік з такими ж скаргами звернувся 11 вересня. Його госпіталізували у стані середньої важкості.

За словами пацієнтів, подружжя отруїлося їстівними грибами. Чому так сталося? Це стане відомо після проведення відповідних експертиз.

[read_more_vg id="1248772"]

Последние новости