Як купалися на Львівщині на Водохреща — відео

Як купалися на Львівщині на Водохреща — відео. || Фото: Юрій Богун.

Сьогодні, 6 січня, українці святкують Водохреща. Незважаючи на несприятливу погоду, адже впродовж дня на Львівщині падав дощ, знайшлися сміливці, які наважилися пірнути у крижану купіль. Попри те, що ця традиція не є українською, люди вірять, що купання на Богоявлення зцілить і подарує здооров'я.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації 

У Львові цьогоріч лише готельний комплекс Emily Resort анонсував купання на Водохреща і розважальну програму.  Так, впродовж дня на відвідувачів чекало традиційне святкування: освячення води, пірнання в озері під наглядом рятувальників, ватра, приготування бограча, ігри патріотів, козацькі забави, колядування. 

А ось у курортному місті Трускавець сьогодні купалися одразу на двох озерах: на виїзді з міста у напрямку Борислава та біля ресторану "Козацький хутір". Щодо останнього, то там купанням передував молебінь. Щоправда, людей була значно менше, ніж у попередні роки, але сміливців не бракувало.

Додамо, що на площі Ринок у Львові сьогодні традиційно відбувся Чин освячення води. Воду освятили військові капелани різних конфесій. Упродовж дня львів’яни можуть взяти свячену воду до своїх домівок. Для цього встановили резервуар, об’ємом 1500 літрів.

[read_more_vg id="1256034"]

Последние новости