17-річна дівчина з Львівщини втратила вії після нарощення штучних: фото

17-річна дівчина з Львівщини втратила вії після нарощення штучних. || Фото ілюстративне: /ukr.media/fashion

До спеціалістів клініки офтальмології Центру дитячої медицини (лікарня «Охматдит») звернулася 17-річна мешканка Львівщини, у якої після нарощення вій почалися серйозні пролеми: штучні вії почали випадати разом з природними. Зараз дівчина проходить лікування.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Дівчина нарощувала вії вперше. За якийсь час штучні вії почали відпадати разом із її власними віями. Майстриня, яка нарощувала дівчині вії, не знала, що робити. У аптеці дівчині порадили спеціальну олійку для вій, але вона лише погіршила ситуацію.

«У Тетяни (імʼя змінене – примітітка автора) зʼявився білий, липкий наліт на верхніх і нижніх повіках обох очей. Із цими скаргами дівчина звернулась до офтальмологів. Після огляду та обстеження фахівці зʼясували, що нарощення спричинило індивідуальну реакцію (непериносимість) у дівчини, що й призвело до випадіння вій разом з білим клейким нальотом, а подальше використання олійки лише погіршило цю ситуацію», – кажуть у Центрі.

Нині пацієнтка проходить лікування, яке їй призначили офтальмологи, і має ходити на часті огляди до спеціалістів.

Спеціалісти кажуть: найчастішими наслідками процедури нарощення вій є травми чи опіки очей, інфікування, сторонні тіла рогівки чи повік, алергічні реакції, зокрема набряки й подразнення. Нерідко є і втрата вій через недостатню кваліфікацію фахівця.

Шкідливий вплив може спричиняти безпосередній контакт зі штучними віями, а також речовини у складі клею для фіксації волосків. Хімічне пошкодження слизової без належної терапії в найгіршому варіанті призводить до проблем із зором. Тож офтальмологи радять не робити таких процедур.

 

Последние новости