Є робота: львівському громадському транспорту катастрофічно бракує водіїв

Є робота: львівському громадському транспорту катастрофічно бракує водіїв. || Фото: city-adm.lviv.ua

У Львові катастрофічно бракує водіїв громадського транспорту. Про це повідомив директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міської ради Олег Забарило.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

«Близько 100 водіїв бракує у АТП-1. Орієнтовно 60–80 водіїв не вистачає на електротранспорті. Працюють навчальні комбінати, період навчання триває три місяці. Відповідно кількість потенційних студентів досить обмежена. Якщо говорити про електротранспорт, то насправді водії дуже часто поважного віку і або виходять на пенсію, або звільняються з особистих причин. Тому ми в пошуку молодих активних людей, які могли б підсилити роботу громадського транспорту», – розповів Олег Забарило в інтерв'ю «Твоєму місту».

За його словами, шукають на цю посаду і жінок. Але дуже мало є тих, які виявляють бажання стати водійками громадського транспорту.

«Для цього потрібна категорія D, відповідне окреме навчання і здобуття цієї категорії. Ми піднімали статистику спільно із сервісним центром МВС і з’ясували, жінок із категорією D у Львівській області одиниці», – сказав чиновник. 

Олег Забарило додав, що у Львові популяризують роботу водія: комунікують з навчальними центрами і пропонують жінкам, які проходитимуть навчання, премії на початках.

«Також готові преміювати водіїв, які приведуть жінку, котра працевлаштується на АТП-1. Відверто кажучи, краща ситуація із водійками електротранспорту. Так уже історично склалося. А в автомобільному транспорті є лише чоловіки», – зазначив він. 

[read_more_vg id="1266782"]

Последние новости