Покинуті автомобілі приберуть з вулиць Львова, а якщо власник не відгукнеться — їх продадуть

Покинуті автомобілі приберуть з вулиць Львова, а якщо власник не відгукнеться — їх продадуть || Фото: city-adm.lviv.ua

У Львові затвердили порядок виявлення і переміщення занедбаних та покинутих транспортних засобів на території громади. Відповідну ухвалу затвердили на пленарному засіданні сесії.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як наголосив міський голова Львова Андрій Садовий, питання покинутих на вулицях машин – це питання безпеки. «Ми живемо в час війни і не знаємо, що може бути в цих машинах», - зазначив мер.

Керівник департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міської ради Олег Забарило зазначив, що насамперед у місті проведуть інвентаризацію всіх транспортних засобів, які є закинутими та занедбаними. Це робитимуть працівники районних адміністрацій. А далі - запускати механізм пошуку та інформування власників. Так, з моменту виявлення такої автівки у власника буде 30 днів, щоб забрати її.

Зокрема, наліпка з відповідним попередженням буде розміщена на машині. Якщо після повторного огляду території машину не заберуть, то її можуть перемістити. Відповідне рішення прийматиме спеціально створена комісія. Серед її учасників - працівники департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури, ЛКП «Львівелектротранс» та, за згодою, депутати, представники поліції та митної служби.

На арештмайданчиках такі автівки зберігатимуться до 6 місяців.  Якщо впродовж цього часу власник не зголоситься, то  поліція має право продати машину. У випадку, якщо власник не зголоситься впродовж трьох років, то виручені кошти будуть передані у власність громади, за вирахуванням суми, витраченої на зберігання та продаж автівки.

Последние новости