Перший в країні електробус презентували у Львові (відео)

Сьогодні, 9 листопада, у Львові презентували перший в Україні електробус, який зібрали на львівському концерні "Електрон". Коштує він 9 млн грн. Це екологічно чистий вид транспорту, який використовує лише електроенергію, може перевозити до 100 пасажирів, розвиває швидкість до 70 км/год, за день може проїжджати без підзарядки 200 км.

На презентації електробуса присутні були міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський, міський голова Львова Андрій Садовий та презедент концерну "Електрон" Юрій Бубес, які, окрім того, ознайомилися з технологічними і виробничими процесами на заводі.

Львівський електробус обладнаний для людей з особливими потребами спеціальними пандусами, ременями безпеки, є в ньому й кондиціонери та опалення. Він може підзарядитися швидкою зарядкою з високим струмом 380 вольт за 15-20 хв.

Споживання електроенергії електробуса на день в 10 разів дешевше від споживання пального звичайного міського автобуса.

"Уже найближчим часом після тестувань електробус виїде на вулиці Львова. Ми всіляко підтримуємо розвиток електротранспорту у Львові, який дасть змогу збільшити робочі місця. Наступного року ми маємо закупити для міста ще один такий електробус, 5 тролейбусів та 5 трисекційних трамваїв", – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Окрім електробуса сьогодні для міста передали і три тролейбуси від "Електрону". Відтак, як додав Андрій Садовий, "Електрон" приступив до виготовлення чергової партії трамваїв для Львова.

Джерело ZAXID.NET

Львів у новинах:

У Львові водій вилетів на бордюр та насмерть збив жінку (фото) 

Богатир Василь Вірастюк служить прикордонником у львівському аеропорту 

Де у Львові не буде світла у кінці листопада: адреси 

Последние новости