Для електрокарів та батьків з дітьми: у Львові запровадили нові дорожні знаки

фото з сайту Zaxid.net

Львівська міськрада запровадила експериментальні дорожні знаки для велосипедистів, електромобілів та батьків з дітьми. За встановлення знаків, яких немає в жодному іншому українському місті, проголосували 46 депутатів під час засідання сесії 23 березня.

Згідно з ухвалою депутати, дозволили використання у Львові не передбачених ДСТУ експериментальних дорожніх знаків та доручили комісії з безпеки дорожнього руху визначити місця для їхнього встановлення.

Як розповів спеціаліст управління транспорту Костянтин Баранюк, міська комісія з безпеки дорожнього руху погодила  ці знаки ще минулого року та запропонувала їх уряду і Нацполіції для внесення до відповідного держстандарту.

"Але з’ясувалося, що зараз немає державного органу, який мав би повноваження вносити зміни до ДСТУ, оскільки раніше цим займалося ДАІ", – сказав він.

Відтак, у Львівській міськраді вирішили запровадити нові для України, але поширені в Європі знаки, на локальному рівні – лише у Львові.

Костянтин Баранюк наголосив, що ці знаки інформаційні і штрафів не передбачають.

Мер Львова Андрій Садовий зазначив, що знаки встановлять як експеримент для того, щоб з'ясувати, чи будуть вони дієвими, а вже після цього у мерії вирішать, чи робити їх постійними.

Жовтий дорожній знак із зображенням дівчинки з льодяником встановлюватиметься в місцях, де діти часто переходять дорогу – біля шкіл та на переходах, на яких працюють "жовті добродії".

"Діти на переході"

Знак "Місце для паркування батьків з дітьми" встановлюватиметься на паркінга біля лікарень, шкіл та інших громадських закладів. Знак працюватиме за аналогією парковки для людей з інвалідністю. Саме ж паркомісце для батьків з дітьми має бути ширшим за звичайне, щоб із автомобіля було зручно діставати візок.

"Місце для паркування автомобілів батьків з дітьми"

Також затверджені знаки, які позначатимуть місце для зарядки електромобілів та місце для зупинки транспорту, який розвантажує привезені до магазинів і закладів харчування товари.

  

"Станція зарядки електромобілів", "Станція заправки/зарядки транспортних засобів", "Місце для розвантаження"

Крім того, ухвалою передбачено запровадження низки інформаційних табличок.

За словами Костянтина Баранюка, таблички на позначення напряку руху велотранспорту встановлюватимуть на велодоріжках, щоб інформувати велосипедистів, у який бік їхати по велодоріжці. Таблички напрямків руху також розмістять під знаками "Виїзд велосипедистів", щоб сповіщати водіїв про те, з якого саме боку може їхати велосипедист.

"Напрямок руху на велодоріжці"

Таблички "Для електромобілів" та "Крім електромобілів" встановлюватимуться під знаками і позначатимуть, відповідно, що дія знаку поширюється виключно на електромобілі або ж на весь транспорт, крім електромобілів.

"Для електромобілів", "Крім електромобілів"

Табличка, яка попереджає про можливе зіткнення, встановлюватиметься під знаками "Місце концентрації ДТП" та "Інші" небезпеки.

"Вид аварії"

Експериментальні знаки розробили фахівці управління тирнаспорту ЛМР спільно з активістами ГО "Львів – безпечне місто" та депутатами міськради.

Джерело: zaxid.net

Дивись ще:

Водіям на замітку: у Львові перекриють вулицю Бальзака

Які саме: дороги на Львівщині відремонтують за польський кредит

Ремонт Личаківської: як зміниться рух маршруток

Последние новости