Народив сина – посади дерево: як долучитися до озеленення Львова

У Львові розробили карту озеленення міста

Депутати Львівської міськради ухвалили Комплексну стратегію озеленення міста. Про це  VG Львів повідомила прес-служба Львівської міськради.

Стратегія озеленення Львова передбачає низку заходів спрямованих на збереженні та збільшені кількості зелених насаджень у місті. Вона включає інвентаризацію дерев, встановлення чітких меж територій парків, скверів та передбачає забезпечення охорони та догляду за існуючими зеленими зонами.

Також Стратегією передбачено формування нових природних ландшафтів серед житлової забудови; використання території парків для дозвілля, відпочинку, спортивних змагань, туризму та оздоровчих програм; створення розгалуженої системи "зеленого бізнесу"; розроблення, маркування та облаштування пішохідних, велосипедних і оздоровчо-спеціалізованих маршрутів у зелених зонах міста.

За словами директора департаменту містобудування Львівської міськради Сергія Коровайника, розроблена карта, яка ще доповнюється, де визначено місця, які повинні бути озелененні. Ця карта розміщена на , і будь-хто, хто хоче долучитися до озеленення міста Львова, може переглянути цю карту, чітко побачити місця, де можуть бути висаджені дерева, побачити типи дерев, які там планується висадити і, якщо є можливість і потреба – посадити дерева..

ДИВИСЬ ЩЕ:

За 160 мільйонів "зелених": у Львові стартувало будівництво найбільшого в Україні ІТ-парку

Ти його не впізнаєш: у Львові капітально відремонтують парк

Несподівана знахідка: з-під асфальту на львівській вулиці витягають унікальні плити

Читайте всі новини на нашій сторінці в та в 

Последние новости